Γύρη νωπή

Γύρη νωπή

100% αγνό προϊόν χωρίς καμιά επεξεργασία, το οποίο συλλέγεται από τα μελίσσια μας που βοσκούν στις βουνοκορφές του Κόζιακα, των Αγράφων και της Νοτιοανατολικής Πίνδου, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και τοποθετείται άμεσα σε θερμοκρασία κατάψυξης, ώστε να εξασφαλιστούν στο ακέραιο τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

Την γύρη συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται οι μέλισσες από τα διάφορα άνθη(λουλούδια). Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ζάχαρα, λιπαρές ουσίες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αυξητικούς παράγοντες, ορμόνες, ένζυμα, και άλλα άκρως απαραίτητα, συστατικά για τον οργανισμό μας. Χαρακτηρίζεται από υψηλή θρεπτική και βιολογική αξία, δρα βοηθητικά σε πολλές παθήσεις και συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση του ανοσοποιητικού.

Τριάντα πέντε γραμμάρια γύρης (μια γεμάτη κουταλιά της σούπας) την ημέρα, καλύπτουν τις ημερήσιες κανονικές ανάγκες ενός ενήλικα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κ.τ.λ. Η δόση αυτή μπορεί να είναι μειωμένη, όταν μιλάμε για νωπή γύρη και ακόμη πιο μειωμένη, όταν η γύρη λαμβάνεται αυτούσια, μασιέται μέχρι πολτοποίησης μαζί με σίελο.

12€ / 460 γρ.

Πληροφορίες για την γύρη

Γενικά, για έναν ενήλικα η κανονική δόση είναι 20-35 gr/ημέρα, για παιδία 6-16 χρόνων η κανονική δόση είναι περίπου 15-20 gr/ημέρα, για παιδία 3-6 χρονών η κανονική δόση είναι περίπου 10-15 gr/ημέρα. Κουρασμένοι οργανισμοί θα πρέπει να καταναλώνουν διπλάσιες ποσότητες γύρης.    

 Ενήλικες και έφηβοι που γυμνάζονται, μπορούν να καταναλώνουν διπλάσιες ή τριπλάσιες ποσότητες γύρης, αρκεί η λήψη της να γίνει σταδιακά, ώστε να συνηθίσει σιγά-σιγά το στομάχι. Η γύρη δεν συνίσταται κλινικά για παιδία κάτω των τριών ετών.

 Η νωπή γύρη φυλάσσεται κατά προτίμηση στην κατάψυξη και διατηρεί το 100% των θρεπτικών συστατικών της για μεγάλο χρονικό διάστημα (1-2 χρόνια).

 Η κατανάλωση γύρης θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή για 2 εως 4 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες και την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά, ώστε να δείξει τις ευεργετικές επιδράσεις της. Για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, η γύρη να καταναλώνεται 15 – 30 λεπτά πριν το φαγητό, ενώ αντίθετα όσοι θέλουν να κερδίσουν βάρος να την καταναλώνουν αμέσως μετά το φαγητό.

 Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια ή διαλυμένη μέσα σε φρέσκο χυμό φρούτων και λαχανικών. Ο πλέον συνιστώμενος τρόπος είναι να καταναλώνεται αυτούσια, να μασιέται και να αναμιγνύεται με σίελο πριν την κατάποση για τα μέγιστα οφέλη. Μπορεί, επίσης, να αναμιγνύεται με καλής ποιότητας μέλι (σε αναλογία 1:2 –γύρη/μέλι), κατά προτίμηση ακατέργαστο, και να καταναλώνεται με τον παραπάνω τρόπο.

Βοηθάει σε νοσήματα όπως σε προβλήματα στο έντερο, στον προστάτη, στην υψηλή χοληστερίνη, στις ορμονικές διαταραχές, στην κακή λειτουργία παγκρέατος και ήπατος, στην υπέρταση, την ανορεξία και την παχυσαρκία (αν την καταναλώσετε με άδειο στομάχι πριν το φαγητό βοηθάει στις καύσεις, ενώ αν την καταναλώσετε μετά το φαγητό βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μάζας του σώματος).

Η γύρη μπορεί να λαμβάνεται μια φορά την ημέρα, κατά προτίμηση νωρίς το πρωί που ο μεταβολισμός είναι γρήγορος, ή μπορεί να λαμβάνεται σε δόσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις και την δυνατότητα του ατόμου. Η λήψη γύρης μπορεί να γίνεται ανα περιόδους που διαρκούν τουλάχιστον ένα μήνα, κυρίως στις αλλαγές των εποχών, σε έντονες εργασιακές, περιβαλλοντικές συνθήκες, ή σε περιόδους έντονης σωματικής και πνευματικής κόπωσης. Αυτό, βέβαια, συνδυαζόμενο με μια ποιοτική και ισορροπημένη διατροφή. Γενικά, η γύρη θα έπρεπε να θεωρείται ως τροφή στο καθημερινό διαιτολόγιό μας και όχι ως συμπλήρωμα τροφής. Η χρήση της μπορεί να γίνεται, και θα έπρεπε να γίνεται, κατά την διάρκεια όλου του έτους χωρίς κανένα πρόβλημα, ακόμη και σε μειωμένες δοσολογίες.

Καλό είναι να αποφεύγεται η λήψη της, από άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργιών στα προϊόντα μέλισσας ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, προτού συμβουλευθούν τον ιατρό τους.  Παρακαλείσθε εάν ανήκετε σε ευπαθή ομάδα ή πρόκειται να λάβετε γύρη για πρώτη φορά, να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό.