Μέλι άγριου θυμαριού
Το μέλι άγριου θυμαριού, προέρχεται από το νέκταρ του φυτού περδικάκι(satureja Montana), είναι γνωστό επίσης ως «θυμάρι του βουνού» και ευδοκιμεί σε βραχώδη εδάφη με υψόμετρο 1000-2000 μέτρα. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό, με χρώμα κοκκινωπό, εξαιρετική γεύση και γλυκιά επίγευση.
Η περίοδος της ανθοφορίας του, συμπίπτει με την ανθοφορία της άγριας ρίγανης, ενός σπάνιου είδους τσαγιού που ονομάζεται «μπιτούνι», άγριας μέντας αλλά και άλλων βοτάνων, τα οποία περιέχονται σε μικρότερο ποσοστό, οπότε ο συνδυασμός του μελιού που προκύπτει είναι μοναδικός και ασυναγώνιστος. Το νέκταρ του φυτού συλλέγεται δύσκολα, καθώς είναι ευπαθές τόσο στις βροχοπτώσεις όσο και στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν συνήθως την περίοδο της ανθοφορίας του. Ως μέλι νέκταρος και ανάλογα με την σύστασή του κάθε χρονιά, κρυσταλλώνει σχετικά πιο γρήγορα σε σχέση με τα μέλια μελιτώματος.
14€ / 960 γρ.